En riktigt krämig och god jordgubbscurd som passar lika bra som fyllning i tårta som pålägg på smörgåsen! Jag gör den här med hela jordgubben som jag mixar för att inte något ska gå till spillo, vill du ha en väldigt slät curd can du passera de mixade jordgubbarna genom en sil innan du kokar den. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jordgubbscurd, ca 3 dl 250 g jordgubbar 1 dl strösocker 2 ägg 1 msk maizena 25 gram smör Gör så här: 1. Rensa och skölj jordgubbarna. Mixa dem till en slät puré. 2. Vispa ihop purén med socker, ägg och maizena i en kastrull. 3. Låt sakta sjuda upp under omrörning och låt sjuda tills den tjocknat. 4. Dra av från värmen och rör ner smöret. Vill du ha en slät curd kan du sila den genom en sil, men jag gillar att den har lite textur. 5. Häll upp jordgubbscurden i väl rengjord burk.