Smörgås med ost och marmelad är en av mina laster! Den här gjorde jag på blodapelsin och morot, men den går även bra att göra med vanlig apelsin. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Marmelad med blodapelsin och morot 2 morötter 3 blodapelsiner 4 dl vatten 0,5 kg syltsocker Gör så här: 1. Skala och riv morötterna grovt. Tvätta apelsinerna noga och skär sedan av det yttersta av skalet och strimla tunt. 2. Lägg morötter och apelsinskal i en kastrull och slå på vattnet. Låt allt koka upp och sjuda 15 minuter. 3. Pressa blodapelsinerna och slå i kastrullen tillsammans med syltsockret. 4. Låt koka 5–10 minuter under omrörning. Låt svalna något och häll sedan upp på väl rengjorda burkar. Vill du ha fler tips på olika marmelader? Kika då in här: marmelad