Pressgurka eller inlagd gurka kan vi också kalla det är ett riktigt gott tillbehör till maten som går snabbt at göra. Pressgurka saltar man och pressar ur en del av vätskan innan man lägger in den som ger den en lite mer krispig konsistens. Jag använde persilja men det går utmärkt att byta ut mot dill om man vill. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Pressgurka, 4 portioner 1 färsk slanggurka 1 tsk salt 2 msk ättika (12%) 2 msk strösocker 1 dl vatten 1/2 krm vitpeppar 2 msk hackad persilja Gör så här: 1. Skiva färsk gurka tunt med osthyvel, mandolin eller med kniv. Blanda gurkan med salt i en vid skål. Lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll av spadet. 2. Blanda ättika, socker, vatten och vitpeppar och rör tills sockret löst upp sig. 3. Blanda gurkan med lagen och finhackad persilja, lägg upp på burk och låt stå ett par timmar innan servering. Pressgurkan håller sig ungefär en vecka i kylen. Jag la gurkan mellan två tallrikar med min mortel som tyngd, det fungerade utmärkt! Gillar du att pickla saker så måste du testa min picklade rödlök, otroligt god! Picklad rödlök