På våren gör jag alltid mycket rabarberkompott så att jag kan spara vårens smaker på burk! Idag gjorde jag en väldigt enkel kompott som jag ville ha riktigt frisk i smaken och inte så söt som sylt och marmelad blir. På riktigt, den här passade iaf mig perfekt i smaken! Mycket smak av rabarber och precis sådär lagom söt och syrlig. Enkel rabarberkompott, cirka 7-8 dl 500 g rabarber 2 msk vatten 250 g syltsocker med pektin Gör så här: 1. Skölj och skiva rabarbern i mindre bitar. 2. Häll vatten i en kastrull, lägg i rabarber och syltsocker och dra på värmen till medelvarm. Jag har i vatten för att det inte ska brännas innan rabarbern börjar vätska ur sig. 3. Låt allt koka upp och sjuda kompotten tills rabarbern är mjuk men inte helt sönderkokt. 4. Dra av från värmen ovh häll upp på väl rengjorda bukar. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Med just den här rabarberkompotten så gjorde jag en riktigt enkel tårta! Jag kallar den 30-minuterstårta, om man räknar bort att kompotten ska kallna så tar den inte längre tid än så! Receptet hittar du här: Tårta med rabarber och jordgubbar