Jag har velat testa syrensaft så länge! I år så blommade syrenen tidigt här hemma och jag satt direkt en rejäl sats med underbar syrensaft! Har du inte testat det tidigare så måste du göra det! Frisk smak av syren och citron som läskar i sommarhettan! Jag gjorde min syrensaft på ljuslila blommor vilket gav en fin rosa färg, använder du mörkare blommor blir det mer färg, och vit blommor ingen alls :) Vill du laborera lite så går det utmärkt att skiva ner lite rabarber också! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Syrensaft, cirka 1,5 liter 30 blommklasar, gärna blå eller lila så du får fin färg på saften 2 ekologiska citroner 1 kg vatten 1 kg strösocker Gör så här: 1. Plocka blommorna och skaka dem lite lätt så du inte får med några kryp. Plocka av alla blommor och lägg i en stor bunke. 2. Tvätta citronen och skär i skivor och lägg i bunken. 3. Koka upp vatten och socker och slå över blommor och citron. Låt svalna något, täck med lock och låt stå i kylen i 2-3 dagar. 4. Tappa upp på rena flaskor. Håller cirka två veckor i kylen, och riktigt länge om du fryser in den :) Älskar du att göra egen saft så kan du hitta alla mina recept här: Fredriks saft Bland annat den här goda rårörda rabarbersaften: Rabarbersaft Snart blommar flädern! Då blir det flädersaft! Flädersaft