Biskvier med passionsfrukt är ju så otroligt gott, så varför inte göra en hel tårta av biskvi och smaksätta med passionsfrukt och vit choklad! Nu snackar vi en rejäl biskvitårta som är wow-god! Seg mandelbotten, ljuvlig smörkräm med passionsfrukt och toppat med vit choklad, du hör ju! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Biskvitårta, ca 10 bitar Mandelbotten: 300 g mandelmassa 1 äggvita 0,5 dl strösocker Smörkräm med passionsfrukt: 250 g rumsvarmt smör 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 5-6 st passionsfrukter Garnering: 200 g vit choklad Passionsfrukt och kryddgrönt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper, både botten och kanterna. 2. Riv mandelmassan grovt i en bunke. Blanda samman med äggvitan och sockret. 3. Tryck ut mandelmassan jämnt över hela botten av formen ända ut i kanterna. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. 4. Låt botten svalna helt. Ta inte ur den ur formen. 5. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp tills det är riktigt fluffigt. Dela och gröp ur passionsfrukterna och vispa ner i smörkrämen. Först ser det ut som att det inte ska gå ihop, men fortsätt att vispa. Det går även bra att sila bort kärnorna innan om man vill. 6. Bred ut smörkrämen över hela mandelbotten och ställ hela formen i kylen och låt stelna helt innan du har på chokladen. 7. Hacka den vita chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den svalna något så att den inte är varm när du häller på den, annars smälter smörkrämen. 8. Bred på den vita chokladen över hela kakan och låt den stelna i kylen. 9. Dekorera med passionsfrukt och kryddgrönt. TIPS: Du kan göra den här med mörk choklad, mjölkchoklad och vilken fyllning som helst. Använd ungefär lika mycket smör som i det här receptet till smörkrämen sen kan du gå loss och vara kreativ! Vill du ha fler goda recept på tårtor så hittar du massor av mina recept här: Tårtor