Här är en riktigt smarrig tårta för dig som älskar choklad! Brownietårta med krämig chokladganache och dekoretat med massor av godis! Brownien blev heeelt perfekt! Kladdig, fast ändå fast. Precis så som jag älskar min brownie! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Perfekt kladdig!! Brownietårta med godis, 10 bitar Chokladganache: 1oo g mörk choklad 1 dl vispgrädde Brownie: 200 g smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao 0,5 tsk salt 1 msk vaniljsocker 3 ägg 1,5 dl vetemjöl Dekoration: Godis, bär, kryddgrönt eller inget alls, kakan är god precis som den är! Gör så här: 1. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur. 2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på 20 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Pensla sidorna med smör och "bröda" med kakao. 3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. 4. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna helt, gärna i kylen. 6. När kakan är sval så brer du på ganachen. Rör om den lite först, Ställ brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt. 7. Dekorera efter tycke och smak! Vill du ha fler recept på enkla och goda tårtor så hittar du alla mina recept här: Fredriks tårtor Hoppas att du gillar den här tårtan lika mycket som jag!