Är det en bulle? Är det en tårta? Det är en bulltårta! Det här är en favorit från min bok Baka Bullar som jag tänkte bjuda på idag! Perfekt för dig som både älskar bullar och älskar tårta! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Bulltårta, 8 bitar Vetedegen: 25 g jäst 75 g smör 2 dl mjölk 1 tsk nymalda kardemummakärnor 0,5 tsk salt 0.5 dl socker 1 st ägg 7 dl vetemjöl Kanelfyllning: 50 g smör 4 msk socker 2 tsk malen kanel Pensling och fyllning: 1 ägg Pärlsocker 4 dl vispgrädde 2 dl jordgubbskompott eller annan sylt Bär/Frukt att dekorera med Gör så här: 1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm degspadet till ca 37 grader. 2. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt, kardemumma, salt, socker, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig. 3. Jäs vetedegen övertäckt ca 30 min. Förbered fyllningarna under tiden. 4. Rör samman smör, socker och kanel till fyllningen. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel på 30 x 45 cm. Bred på fyllningen. 6. Rulla samman degen från långsidan. Smörj en springform på ca 22 cm i diameter med smör. Lägg degen i formen. Klipp degen och vik delarna omlott för att fördela bullen i hela formen. (Se bild nedan) Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca 30-35 min. 8. Lossa på kanterna på springformen, låt bullen svalna helt. 9. Vispa grädden. Blanda 2/3 av grädden med jordgubbskompott. 10. Dela bullen i två delar. Sprits jordgubbsgrädden på botten och lägg på toppen. Dekorera med resten av grädden och färska bär och frukter. Man gör alltså som en butterkaka, fast man skivar inte rullen utan gör den mer som en längd så att den håller ihop ordentligt när man delar på den innan man fyller den. Vill du ha fler tips och idéer på tårtor så hittar du alla mina recept här: Fredriks tårtor Jag älskar den här bilden som jag tog till omslaget till boken Baka Bullar, uppbullat på riktigt :)