I samarbete med Ballerina Original har jag tagit fram den här läckra chokladskapelsen! En Charlotte russe med Ballerinakex istället för rulltårta! På riktigt hur gott som helst och verkligen något för dig som älskar choklad och Ballerinakex! Man skulle kunna kalla den här en chokladmoussebomb också :) Verkligen något för dig som vill festa loss ordentligt! Det bästa är att den inte är speciellt svår att göra alls. Charlotte russe med Ballerina, 8 portioner 2 paket Ballerina original 5 st gelatinblad 100 g mörk choklad 70 % 3 st ägg 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde Garnering: Frukt och kryddgrönt, jag hade gurkört och blåbär Gör så här: 1. Klä en rund bunke på ca 20 cm i diameter med plastfilm. Lägg kakorna tätt runt hela bunken. 2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 3. Bryt chokladen i bitar. Smält den över vattenbad eller i microvågsugn. 4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Vispa grädden medelhårt. 5. Ta 0,5 dl av äggvispet och värm på spisen i en kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält i kastrullen. 6. Rör ner den smälta chokladen i äggvispet. Vispa ner gelatinet, rör konstant så att det blandas väl. 7. Avsluta med att vända ner den vispade grädden och rör tills allt är välblandat. 8. Fyll bunken med moussen och ställ i kylen 3-4 timmar tills den stelnat helt. 9. Tippa upp tårtan på ett fat, ta bort plastfilmen och dekorera med kryddgrönt och frukt och bär. Lägg kakorna så tätt det bara går mot plastfilmen så att chokladmoussen inte smiter igenom. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika