Jag fullkomligt älskar smaken av pepparkaka! Jag har gjort pepparkaksbollar tidigare, men sen tänkte jag - hur skulle det vara att göra en chokladbollstårta med smak av pepparkaka? Så enkelt at göra, och ett roligt tillskott till julbaket! Man kan dekorera och göra så mycket kul med den här tårtan! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Chokladbollstårta med pepparkakssmak, 10 portioner 300 g rumsvarmt smör 4 dl strösocker 2 tsk kanel 2 tsk kardemumma 1 tsk ingefära 0,5 tsk malen nejlika 10 dl havregryn 1 dl vatten Kristyr: 2 dl florsocker 1 msk äggvita 1-2 msk citronsaft Dekoration: 2 dl pärlsocker Pepparkakor Gör så här: 1. Klä en form på cirka 15 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Rör samman smör, socker, och alla kryddor. 3. Tillsätt havregryn och vatten och rör till en jämn smet. 4. Rulla 10-12 små chokladbollar och rulla i pärlsocker. 5. Tryck ut resten av chokladbollssmeten i formen och ställ i kylen 1-2 timmar. 6. Ta ur tårtan och rulla sidorna i pärlsocker, dekorera med chokladbollar och pepparkakor. 7. Jag dekorerade med kristyr som egentligen bara är socker, här kan man ju använda grädde eller frosting också. Vill du göra kristyren är det bara att blanda alla ingredienser och vispa till en fluffig massa och sedan spritsa på tårtan. Älskar du chokladbollar så hittar du massor av recept här: Chokladbollar Vill du ha fler roliga recept till julbaket så hittar du massor av andra tips här: Fredriks julbak