Den här chokladmoussetårtan är bland det godaste jag testat! Inga konstigheter utan bara en chokladig mandelbotten och en ljuvlig chokladmousse som smälter i munnen. Den här chokladmoussetårtan är även glutenfri så att många kan äta den. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Chokladmoussetårta, 10 bitar Mandelbotten: 200 g mandelmassa 2 ägg 2 msk kakaopulver Chokladmousse: 4 dl grädde 0,5 dl strösocker 2 äggvitor 200 g mörk choklad 2 äggulor Garnering: olika bär eller frukter Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på 20 cm i diameter med bakplåtspapper, både botten och kanterna. 2. Riv mandelmassan i en bunke. Rör i ägg och kakao och rör till en jämn smet. . 3. Bred ut smeten i botten av formen och baka mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt kakan svalna helt i formen. 4. Vispa grädden fluffig tillsammans med sockret. 5. Vispa äggvitorna fluffiga. 6. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. 7. Nu till det kritiska – rör i äggulorna i chokladen, och snabbt som attans vispar du i den vispade grädden. Tar det för lång tid mellan de två momenten stelnar chokladen för fort och du får chokladklumpar i moussen. 8. Avsluta med att vända i äggvitorna och blanda till en jämn chokladmousse. 9. Fyll formen med chokladmoussen, plasta och ställ i kylen minst 3 timmar tills den satt sig helt. Vill du skynda på det hela kan du ställa den i frysen. 10. Dekorera med färska bär eller frukt. Vill du ha fler goda tårtrecept så hittar du massor av recept här: Recept på Tårtor