Underbar chokladtårta med chokladbottnar, chokladmousse, hallon och blåbär. En drottningtårta! Tårtan blir lite roligare än en vanlig gräddtårta när man gör chokladbottnar och enkel chokladmousse. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Chokladtårta med hallon och blåbär, 10 bitar Chokladtårtbotten: 150 g smör 1 dl kakao 2 dl mjölk 2 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Fyllning: 2 dl vispgrädde 1 dl hallonsylt 1 dl blåbärssylt Chokladmousse: 3 dl vispgrädde 1 dl kakao 1 dl strösocker Blåbär och hallon Gör så här: 1. Blanda smör, kakao och mjölk i en kastrull och smält samman, dra av från plattan och låt svalna. 2. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och pudra en springform på 20 cm i diameter med kakao eller ströbröd. 3. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. 4. Rör samman den avsvalnade kakaoblandningen med äggvispet och mjölblandningen till en slät smet. 5. Fyll formen med smeten och baka i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr. 6. Låt tårtbotten vila i formen i 10 minuter innan du tar ut den och låt svalna helt innan du delar den i tre lika stora tårtbottnar. 7. Vispa grädden till fyllningen. Blanda hälften med hallonsylt och hälften med blåbärssylt. 8.Garnering: Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig. Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sen upp en krämig chokladmousse. 9. Lägg tårtan med hallonfyllning i ett lager och blåbärsfyllning i andra lagret. 10. Spackla eller spritsa tårtan med chokladmoussen och dekorera med färska bär. För fler recept på tårta, kika in här: Fredriks tårtor