Tänk dig en riktigt smarrig delicatoboll, fast som en hel tårta! Den här delicatobollstårtan gjorde jag till mina kompisars dotter Lily :) Jag kan ju säga att det gick åt lika mycket hos barnen som hos oss vuxna! Jag använde mitt recept på delicatobollar och la till chokladdropp, den blev på riktigt hur god som helst! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Delicatobollstårta, 12 bitar 8 dl havregryn 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 2 msk kakao 1 msk vaniljsocker 0,5 dl kaffe 100 g smält mjölkchoklad Dekoration: 50 g mörk choklad 50 g vispgrädde Kokos Gör så här: 1. Mixa havregrynen så att det blir smulor men inte ända till mjöl. 2. Blanda smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke och vispa samman till en fluffig massa. 3. Blanda ner kaffe, havregrynen och den smälta mjölkchokladen och rör ihop. 4. Klä en springform med bakplåtspapper, jag använde en som är 15 cm i diameter så att det blev lite höjd, men det går bra med en större också. 5. Fyll formen med smeten och platta till så att den blir jämn. Ställ i kylen minst en timme så att den stelnar. 6. Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen, låt stå 1 minuter rör sedan samman till en len ganache. 7. Låt ganachen vila lite och ringla sedan över tårta, strö över kokos. 8. Tårtan går utmärkt att förbereda dagarna innan och håller minst en vecka i kylen (Men antagligen finns det inget kvar :) ) Älskar du också allt med chokladbollar så hittar du massor av varianter jag har gjort här: Chokladbollar