Jag fick en så god smörgåstårta när vi firade skolavslutning hos Carola Snar. Det genialiska var att den var riktigt enkel! Ofta drar jag mig för att göra smörgåstårta eftersom det är olika röror, och det ska vara något runt och där någonstans så gör jag något annat istället. Carolas smörgåstårta var fylld med tonfiskröra och inget annat, och jag älskar ju tonfiskröra så jag gjorde en som jag delade med mormor och morfar, så god! Det går även bra att göra denna som individuella smörgåsar. Jag gjorde min enkla smörgåstårta med min godaste tonfiskröra. Röran har jag i lättsaltade gurkkuber för att få lite sälta och krisp, men det går att byta mot 0,5 dl bostongurka eller kapris. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Enkel smörgåstårta med tonfiskröra, 4 portioner 3-4 runda brödkakor, här kan du välja vad du gillar för bröd 1/2 gurka (Eller 0,5 dl bostongurka) 0,5 tsk salt 1 liten rödlök 2 burkar tonfisk i vatten 2 dl creme fraiche 0,5 dl majonnäs salt och svartpeppar Dekoration: kokt ägg rödlök gurka dill Gör så här: 1. Skölj och tärna gurkan till små kuber. Lägg på en tallrik och salta lite lätt och låt stå medan du gör resten av röran. 2. Finhacka rödlöken. Häll av vattnet från tonfisken. 3. Blanda rödlök, tonfisk, creme fraiche och majonnäs i en skål. 4. Lägg gurkan på lite hushållspapper och torka av lite vätska. 5. Avsluta med att röra ner gurkan och smaka av med lite salt och svartpeppar. 6. Fördela röran mellan bröden, jag hade även på ett lager på toppen för att äggen skulle ligga still :) 7. Dekorera med ägg, gurka, rödlök och dill. Smörgåstårtan är god at äta direkt, men ännu godare om den får stå i kylen några timmar och gotta till sig. Älskar du också smörgåstårta så måste du kolla in denna med lax och räkor: Smörgåstårta