Jordgubbscheesecake, eller det är inte bara cheesecake utan även moussetårta med jordgubbar. En hybridtårta som smakar riktigt mycket jordgubbar och är oslagbart frisk och god! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Jordgubbscheesecake, 12 bitar 100 g smör 8 digestivekex 2 dl kokosflingor 500 g jordgubbar 1 citron 200 g naturell färskost 2 dl turkisk yoghurt 2 dl + 1 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker 5 + 1,5 gelatinblad 2 dl vispgrädde Gör så här: 1. Smält smöret i en kastrull. Mixa digestivekexen till fint smul och blanda med kokos. Blanda ner det smälta smöret. 2. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform och klä sidorna med bakplåtspapper. Platta ut kexblandningen i botten av formen. 3. Mixa 250 g jordgubbar till en slät puré. Tillsätt saften från halva citronen, färskost, yoghurt, 2 dl florsocker och vaniljsocker. Vispa ihop till en klumpfri smet. 4. Lägg 5 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Värm 2 dl av jordgubbsblandningen i en kastrull, dra av från plattan. 5. Krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma blandningen. Vispa ner gelatinblandningen i resten av jordgubbsblandningen. 6. Vispa grädden fluffigt och vänd ner i jordgubbsblandningen, fyll formen jordgubbscheesecaken. 7. Jordgubbsrippel: : Lägg 1,5 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Mixa resten av jordgubbarna med 1 msk florsocker och saften av en halv citron. 8. Värm hälften av rippeln i en kastrull och smält ner det blötlagda gelatinbladet. Blanda med resten av rippeln. 9. Klicka ut jordgubbsrippeln på tårtan och dra med baksidan av en sked för att göra kakan melerad. 10. Plasta formen och ställ i kylen i minst tre timmar. Det går utmärkt att förbereda denna dagen innan. Vill du ha ännu fler recept på goda cheesecakes så hittar du alla mina recept här: Cheesecake