Den här marängrulltårtan med jordgubbar smakar svensk sommar som bara den! Ljuvligt segsöt maräng med vaniljgrädde och färska svenska jordgubbar i kombination är ju bara för gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Marängrulltårta med jordgubbar, 8 bitar Marängbotten: 5 äggvitor 2 tsk vitvinsvinäger 2,5 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 msk majsstärkelse Fyllning och dekoration: 4 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker ca 20 jordgubbar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper, cirka 30x40 cm. 2. Vispa äggvitor och vinäger i en ren, torr skål till ett vitt och styvt skum. 3. Blanda socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Vispa ner blandningen lite i taget fortsätt vispa tills marängsmeten är ett hårt, blankt skum. 4. Bred eller spritsa ut marängen på bakplåtspapperet. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter tills marängen fått en fin färg. 5. Ta ut marängen och låt svalna. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper, dra av pappret som den bakats på. 6. Vispa grädde tillsammans med vaniljsocker. Bred på 2/3 av grädden på marängbotten och strö över skivade jordgubbar. 7. Rulla ihop rulltårtan och dekorera med resten av grädden och jordgubbar. Jag tycker det är enklast att få botten jämn genom att spritsa smeten, men det går som sagt bra att göra på båda sätten. Vill du ha fler recept på tårtor till i sommar så har jag samlat ett helt gäng här: Sommartårtor