Underbar marängtårta i långpanna med passionsfrukt och hallon! Jag älskar enkla tårtor med supersmarrig fyllning. Lite som en variant av Pinocchiotårta fast bara med marängenen och den sötsyrliga fyllningen passar perfekt till den söta marängen! Jag har gjort receptet så att det inte blir någon äggvita eller äggula över som man inte vet vad man ska göra med :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Marängtårta i långpanna med passionsfrukt och hallon, 12-16 bitar Maräng: 6 äggvitor 3 dl socker Passionsfruktscurd: Juice och skal av 1 citron 1 dl passionsfruktskärnor, cirka 5-6 st passionsfrukter 6 äggulor 1 dl strösocker 1 msk maizenastärkelse 50 g rumsvarmt smör Dekoration och fyllning: 4 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker Färska hallon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 100 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vispa ner sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig. 3. Bred ut hela marängen på plåten och baka i nedre delen av ugnen cirka 1,5 timme tills marängen är helt genombakad. Låt botten svalna helt. 4. Passionsfruktscurd - Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull. 5. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter. 6. Ta av från värmen och rör ner smöret. Låt svalna helt. 7. Dela marängbotten i två delar. Bred på eller spritsa passionsfruktscurden i botten, sen grädde och hallon. Lägg den andra marängbotten ovanpå. För fler goda tårtor så hittar du massor av recept här: Fredriks tårtor