Morotskaka är en riktig favorit, både den och mjuk pepparkaka är sådana där kakor som jag bara kan få totala cravings för året om! Idag blev det en söt liten morotstårta som passar perfekt när man vill göra det lite enkelt för sig. Samma fyllning både i och runt tårtan! Vill du ha fler tips på goda tårtor så hittar du alla mina recept här: Fredriks tårtor Morotstårta, 10 bitar 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl finrivna morötter 1 dl rapsolja 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk kanel 1 krm malen nejlika Frosting 150 g smör, rumsvarmt 300 g färskost 4 dl florsocker skal av en citron Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på 16 cm i diameter, smörj och bröda kanterna. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och oljan. 3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och malen nejlika. Rör ner i äggvispet och häll smeten i formen. 4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Tiden varierar mycket vilken ugn man har. Känn med en sticka redan efter 40 minuter. Alternativt buffa lite på formen så ska mitten av kakan vara fast. 5. Ta ut kakan och låt den vila i formen 10 minuter tills du tar ut den och låter svalna helt. 6. Vispa ihop smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och det rivna citronskalet och vispa ihop till en jämn frosting. 7. Dela tårtbotten i tre delar. Lägg ett lager fyllning mellan varje botten och spritsa resten av fyllningen runt tårtan. Jag blandade stjärnor och rosor :) Jag dekorerade min morotstårta med lite citronskivor och citronmeliss. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika