En riktigt saftig morotskaka som man enkelt förvandlar till en morotstårta! Jag spacklade denna med citronfrosting och dekorerade med kokos flakes och blommor. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Morotstårta med frosting, 10 bitar 3 ägg 3 dl socker 3 dl finrivna morötter 1 dl rapsolja 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk kanel Citronfrosting: 300 g färskost 150 g rumsvarmt smör 4 dl florsocker skal av en citron Dekoration: Kokos flakes Rosor Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på 24 cm i diameter, smörj och bröda kanterna. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och oljan. 3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i äggvispet och häll smeten i formen. 4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. Känn med en sticka redan efter 35 minuter. Alternativt buffa lite på formen så ska mitten av kakan vara fast. 5. Ta ut kakan och låt den vila i formen 10 minuter tills du tar ut den och låter svalna helt. 6. Vispa ihop smör och philadelphiaost. Tillsätt florsocker och det rivna citronskalet och vispa ihop till en jämn frosting. 7. Dela tårtbotten i två delar. Lägg ett lager fyllning mellan bottnarna och spackla resten av fyllningen runt tårtan. 8. Dekorera med kokosflakes och färska blommor. TIPS: När du dekorerar med blommor, var säker på att de inte är besprutade. Du kan även sätta lite plastfilm kring stjälken för att inte blomman ska komma i kontakt med tårtan. Vill du ha fler recept på goda tårtor så hittar du alla mina recept här: Fredriks tårtor