Här är en riktigt påsktårta för chokladälskaren! Riktigt seg och god chokladbotten toppat med en mjölkchokladganache och påskgodis! Jag har samlat massor av inspiration till påsken, allt från mat till påskgodis här: Baka till påsk Påsktårta med choklad, 12 bitar 200 g smör 200 g mörk choklad 3 ägg 2,5 dl strösocker 3 dl vetemjöl Mjölkchokladganache 100 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på cirka 22 cm, smörj kanterna med smör och bröda med ströbröd. 2. Smält smöret i en kastrull. Hacka den mörka chokladen grovt och smält chokladen i smöret. 3. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. 4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna helt. 5. Koka upp grädden till mjölchokladganachen. Bryt mjölkchokladen i en skål, häll över den heta grädden och rör tills det smält helt. 6. Ställ skålen i kylen och rör om då och då. När den är helt kall och har en krämig konsistens är den klar. 7. Bred på mjölkchokladganachen på tårtan och låt gärna stå kallt en timme så att mjölkchokladganachen sätter sig. 8. Dekorera med valfritt påskgodis! Ganache på mjölkchoklad är den som tar mest tid, men tårtan är gjord på mörk choklad så jag ville ha något lite ljusare på toppen :) Låt bara mjölkchokladganavhen få vila ordentligt i kylen så att den inte är för rinning! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika