Jag gillar att servera en riktigt rejäl pavlova med massor av bär, det känns lyxigt och det är ju faktiskt riktigt enkelt! Denna serverade jag med en lättvispad vaniljgrädde och ett berg av jordgubbar. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Pavlova med jordgubbar, 8 portioner 6 rumsvarma äggvitor 3 dl strösocker 2 tsk maizenastärkelse 1 tsk ättika 12% eller vitvinsvinäger Dekoration: 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 0,5 liter jordgubbar Citronmeliss Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa äggvitorna tills det formas mjuka toppar. 3. Tillsätt sockret lite i taget medan du fortsätter att vispar. Fortsätt vispa tills marängen är slät och glansig. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig. 4. Tillsätt maizenastärkelse och ättika/vinäger och vispa tills välblandat. 5. Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut marängen och forma till en hög botten på cirka 20 cm i diameter. 6. Baka i nedre delen av ugnen i 5 minuter på 175 grader, sänk sedan graderna till 125 och grädda ytterligare 60 minuter. 7. Stäng av ugnen och låt botten svalna i ugnen. 8. Vispa grädden med vaniljsockret. Fördela grädden över hela botten och dekorera med jordgubbar och citronmeliss. Vill du göra mindre pavlovor så har jag såklart recept på det också: Minipavlova