Jag tror inte att det undgått någon att jag älskar pinocchiotårta :) Nu på sistone så har jag fastnat för den runda varianten istället för den i långpanna. Den blir ju så hög och fin! Smaken är lika god oavsett vilket sätt man gör den. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Pinocchiotårta, 8-10 bitarSockerkaksbotten:75 g rumsvarmt smör1 dl strösocker4 äggulor1,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver0,5 dl mjölkMaräng:4 äggvitor2 dl strösocker1 tsk citronsaft50 g flagad mandelGarnering:3 dl vispgrädde1 msk vaniljsocker0,5 liter bär. Jag använde blåbär, jordgubbar och hallonev. citronmelissGör så här:1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar på 20 cm i diameter med bakplåtspapper.2. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, tillsätt mjölken och rör ihop till en jämn smet.4. Vispa upp äggvitorna tills det formas mjuka toppar, tillsätt sockret och citronsaften medan du fortsätter vispa, vispa marängen tills sockret löst upp sig.5. Fördela sockerkakssmeten i formarna och bred ut den jämnt över botten. Fördela marängen över sockerkakssmeten och strö över mandeln.6. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt i formen.7. Vispa grädden med vaniljsockret.8. Fyll tårtan med grädde och bär, toppa med lite grädde och dekorera med bär och ev. lite citronmeliss.Här kan du se en video när jag bakar en rund Pinocchiotårta:Vill du ha fler recept på tårtor så har jag samlat massor av recept här: Recept på tårtor