Att göra en jultårta är rätt svårt tycker jag, men jag kom på att jag kan göra om min favorit Pinnochiotårta med saffran, och det blev helt galet gott! Pinocchiotårta har många olika namn och den är en klar favorit till fikat. Jag fyllde med vaniljgrädde och hallon, men man kan ju "jula" till det ännu mer med t.ex lingon! Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott recept! Pinocchiotårta med saffran, 10-12 bitar Saffransbotten: 75 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 4 äggulor 1,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 dl mjölk 0,5 g saffran Maräng: 4 äggvitor 2 dl strösocker 50 g hyvlad mandel Garnering: 3 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 0,5 liter hallon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning. 3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Blanda mjölken med saffran och tillsätt i bunken och rör ihop till en jämn smet. 4. Vispa upp äggvitorna tills det formas mjuka toppar, tillsätt sockret medan du fortsätter vispa, vispa marängen tills sockret löst upp sig. 5. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Pensla papperet med ett tunt lager matolja. 6. Bred ut saffranssmeten på papperet med en spatel eller slickepott. Fördela marängen över sockerkakssmeten och strö över hyvlad mandel. 6. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta av kakan från plåten och låt svalna helt. 7. Vispa grädden med vaniljsockret. Dela tårtbotten i två delar och fördela grädden och hallon över ena delen med marängsidan uppåt, lägg den andra delen ovanpå med marängsidan uppåt. Vill du testa en annan god jultårta så måste du göra den här pepparkakstårtan! Recept: Pepparkakstårta Lycka till med tårtan!