Det är inte så ofta jag gör tårtor, men jag testade att göra falsk marängsmörkräm häromdagen och blev så sugen att spritsa! Då väcktes idén på den här polkagrisrandiga tårtan. Jag fyllde den med polkagrisfluff och smaksatte marängsmörkrämen med pepparmintarom. Älskar du polkagrisar så är detta tårtan för dig! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Pastafärg är en högkoncentrerad livsmedelsfärg som du hittar på välsorterade affärer för bakning, annars kan du googla och hitta massor av olika. Polkagristårta, 10-12 bitar Polkagrisfluff: 3 dl vispgrädde 50 g polkagrisar ev lite pastafärg (Jag hade i en droppe för att få den mer rosa) Gör så här: 1. Mixa eller krossa polkagrisarna till ett fint pulver. 2. Blanda grädde och polkagrisar i en kastrull, ställ på medelvarm platta och smält samman utan att grädden kokar. 3. Häll upp i en bunke. plasta och låt stå i kylen minst 4 timmar eller över natten. 4. Vispa tills det är fluffigt. Tårtbotten hittar du här: Perfekt tårtbotten (Eller om du vill köpa så dömer jag ingen :) ) Falsk marängsmörkräm med pepparmint: 120 g äggvita (ca 4 st) 480 g florsocker (8 dl) 480 g rumsvarmt smör 2 msk pepparmintsarom 0,5 tsk salt + röd pastafärg Gör så här: 1. Vispa äggvita och florsocker riktigt fluffigt, ca 10 minuter. 2. Tillsätt det rumsvarmt smör i små bitar under vispning tills allt smör är tillsatt, vispa ytterligare 5 minuter. 3. Tillsätt pepparmintsarom samt salt och vispa samman. Saltet hjälper till att bryta av det söta. 4. Dela marängsmörkrämen i 2 delar, färga ena röd med pastafärg. Dela tårtbotten i 3 delar, fyll varje lager med polagrisfluff, och dekorera hela tårtan med marängsmörkrämen. TIPS: Denna tårta är godast rumsvarm, marängsmörkrämen stelnar i kylen. Gissa om jag hade kul när jag dekorerade denna tårta, helt underbar kräm att spritsa med! Vill du ha fler tips på tårtor så hittar du massor av recept här: Tårtor