Jag har varit sugen på att göra en Schwarzwaldtårta till bloggen riktigt länge och dragit ut på det för att jag har fått för mig att det är väldigt krångligt. Men nu äntligen blev det av, och vet ni vad, det var inte så krångligt alls! Underbara nötbottnar med massor av choklad och grädde, hur gott som helst! Jag kikade på många olika recept på Schwarzwaldtårta som var enligt mig mycket krångligare där man skulle rosta och skala nätter, sen mala och hålla på. Jag körde på hasselnötsmjöl, det gick hur bra som helst! Det går utmärkt att mala 200 g hasselnötter själv också om man hellre vill det. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Schwarzwaldtårta, 10 bitar Tårtbottnar 6 äggvitor 3 dl florsocker 200 g hasselnötsmjöl 100 g choklad - mörk, smält Fyllning 8 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker 100 g choklad - mörk, smält 1 msk vaniljsocker Chokladplattor 150 g choklad - mörk 0,5 msk neutral matolja Garnering kakao Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper och rita upp 3 rundlar på cirka 20 cm i diameter. 2. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt florsocker mot slutet och vispa till en vit fluffig maräng. Vänd försiktigt ner hasselnötsmjölet. 3. Bred ut smeten på rundlarna och grädda dem mitt i ugnen 25–30 min. Jag körde både plåtarna samtidigt på varmluft. 4. Stäng av ugnen och ställ den lite på glänt och låt bottnarna svalna helt i ugnen. (Här kan du passa på att göra chokladplattorna så de är redo) 5. Lossa bottnarna försiktigt från papperet, pensla dem med smält choklad på ovansidan och låt dem stelna. 6. Fyllning: Vispa grädden med florsockret. Ställ in hälften av grädden i kylen till senare. Blanda hälften av grädden du har framme med smälta chokladen och den andra hälften med vaniljsocker. 7. Bred ut hälften av chokladgrädden och hälften av vaniljgrädden på en botten med chokladsidan uppåt. Lägg på nästa botten och bred på resten av choklad- och vaniljgrädden. Lägg på den sista bottnen. 8. Ta fram grädden ur kylen och bred ut den ovanpå och runt kanterna på tårtan. Spritsa några toppar som du kan stoppa chokladplattorna i. 9. Chokladplattor: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med oljan och rör om ordentligt. Bred ut ett tunt lager choklad på ett bakplåtspapper. 10. Skär ut kvadratiska bitar med en vass kniv medan den fortfarande är lite mjuk. Låt plattorna stelna i kylen. 11. Garnera tårtan med chokladplattorna. Pudra över kakao på grädden innan servering. Jag använde 55%-ig mörk choklad, den tycker jag är alldeles lagom mörk. Jag är så glad att jag testade denna tårta, enklare än vad jag trodde och sååå god! Vill du ha fler recept på tårtor så hittar du massor av olika här: Fredriks tårtor Den här tårtan är för dig som verkligen älskar choklad, och den är dessutom glutenfri.