Den här tårtan är verkligen något utöver det vanliga! Jag kallar den 30-minuterstårta, för den tar inte längre tid än så att göra! Liiite sanning med modifikation eftersom rabarberkompotten måste svalna, men har du den klar så kommer det inte ta längre än 30 minuter! Perfekt tårta till alla sommarens kalas som verkligen smakar svensk sommar! Rabarber och jordgubb när det är som bäst! Jag gjorde denna med min hemkokta rabarberkompott som inte är så mycket socker i, den ger verkligen rabarbermoussen en frisk och god smak av rabarber! Receptet på kompotten hittar du här: Rabarberkompott Det går bra att byta ut den mot sylt i valfri smak också om du vill variera smakerna. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Tårta i långpanna med rabarber, 12-16 bitar 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk vatten + 0,5 dl strösocker Fyllning och dekoration: 5 dl vispgrädde 2 dl rabarberkompott 0,5 liter jordgubbar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Vispa ägg och socker riktigt poröst. 3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. 4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Bred ut smeten jämnt och grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. 5. Strö över lite strösocker på ett nytt bakplåtspapper och vänd över botten på det, ta av papperet som botten bakats på och låt svalna under handduk. 6. Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med rabarberkompotten. 7. Dela botten i två delar, bred på rabarbermoussen på ena med sockersidan uppåt och lägg den andra ovanpå. 8. Spritsa grädden på toppen och dekorera med jordgubbar. Jag gjorde den här tårtan med en vanlig rulltårtebotten, den går så snabbt att göra och jag tycker denna blir så saftig och god! Vill du ha fler recept med rabarber så hittar du alla mina recept här: Baka med rabarber