Det här receptet gjorde jag när vi öppnade Fiket :) En riktigt chokladig veganskt tårta! Vi vill kunna erbjuda alla riktigt gott fika! Den är glutenfri, mjölkfri och snudd på raw, men jag rostar hasselnötterna för det blir bara så gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vegansk chokladtårta, 10 bitar Tårtbotten 15 dadlar 1 dl mandelmjöl 2 msk kokosolja 1 dl kakao 0,5 tsk vaniljpulver 1 krm salt Fyllning 2 dl rostade hasselnötter 1 dl kokosolja 0,5 dl agavesirap 1,5 dl kakao 1 krm salt Garnera med: Lite smält mörk choklad, färska eller torkade ätbara blommor. Dessa kommer från ADD:WISE och är torkade tistlar, så snygga! Gör så här: 1. Klä en liten springform på ca 15 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Mixa dadlar, mandelmjöl, kokosolja, kakao, vaniljpulver och salt till en jämn deg. Tryck ut degen i botten på formen och ställ i kylen. 3. Rosta hasselnötterna både till fyllningen på 200 garder mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de har en fin färg. Passa ugnen hela tiden så att det inte bränns. Gnugga nötterna i en handduk för att få bort det mesta av skalet. Låt dem svalna. 4. Mixa hasselnötterna så att de blir finfördelade. Tillsätt kokosolja, agave, kakao, salt och mixa till en jämn deg. Tryck ut degen ovanpå botten i formen. 5. Ställ tårtan i kylen i en timme. 6. Ta fram och lägg på ett tårtfat och garnera med bär, torkade blommor och lite smält choklad. Vill du ha fler tips på liknande bakverk så kan du kika in på min kategori paleo här: Fredriks paleo