Annons

Friterad Snickers – Pankofriterad

Ända sedan jag hörde talas om friterad Snickers så har jag velat testa det och i veckan inhandlade jag en fritös och det första jag gjorde var att fritera Snickers 🙂 På riktigt, ännu godare än vad jag ens kunnat tänka mig! Jag kikade på lite olika recept och de flesta använde samma frityrsmet som friterad banan, men jag ville ju ha krispigt som bara den så jag dubbelpanerade och pankofriterade mina. De här blev otroligt krispiga!

Annons

Vad är panko? Panko är ett namn på ett slags asiatiskt ströbröd. Det har lite flingkaraktär och blir härligt krispigt vid fritering och stekning!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Friterad snickers, 4 portioner

4 enkla Snickers, kylskåpskalla
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko

Annons

Gör så här:
1. Värm oljan till 180 grader i en fritös, kastrull eller stekpanna.
2. Vispa upp äggen i en skäl, häll mjöl och pank i två separata skålar.
3. Vänd snickersen i ägget, sedan mjölet, ägget igen och sedan panko. Så gör jag för att täcka in hela Snickersen i paneringen för att chokladen inte ska läcka ur Snickersen när du friterar den. Det läcker ut lite ändå, men väldigt lite. Blir det kladdigt om fingrarna, ja. Är det värt det? JA!
4. Fritera snickersen i oljan i 2-4 minuter tills den fått en gyllene färg. Lägg på smörpapper och låt svalna ett par minuter.
5. Servera gärna med lite glass och varför inte lite extra chokladsås!

Snickers är en av mina favoritchokladkakor och jag har gjort en hel del med den smakkombinationen med nötter, choklad och kolla. Kika in här om du också älskar Snickers! Baka Snickers

Annons

 

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/lennies-lyxiga-pannkakor-med-vanilj/