Annons

Frittata di spaghetti – Pastaomelett!

Det här receptet på pastaomelett såg jag faktiskt på TikTok och var bara tvungen att testa eftersom det såg både enkelt och gott ut, och med facit i hand så var det det också! Lite som en carbonara i smaken fast man kan skära en bit. Inspirationen kommer ifrån @PastaQueen på TikTok, hon kallar frittata di spaghetti italienskt street food och den kan ätas både kall och varm.

Annons

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Frittata di spaghetti – Pastaomelett, 4 portioner

300 g spagetti
150 g salami
100 g parmesanost
3 stora ägg
Salt och svartpeppar
olivolja till stekning

Gör så här:
1. Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
2. Skär salamin till mindre bitar, grovriv parmesanosten.
3. Blanda ihop salami, parmesan och ägg i en skål och salta och peppra.
4. Sätt stekpannan på medelvärme och ha i ett par matskedar olivolja.
5. Fördela pastan i stekpannan och fördela äggblandningen ovanpå. Lägg gärna ett lock på så att värmen behålls i pannan, man kan lägga en tallrik ovanpå m man inte har ett lock.
6. Stek 5-8 minuter tills den fått fin färg, vänd sedan på hela kalaset och stek ytterligare 5 minuter på andra sidan. Här kan du använda en tallrik och vända upp den och sedan försiktigt skjuta ner den för att få en fin rund omelett.
7. Servera gärna med lite sallad.

Annons

Vill du ha fler middagtips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

Dela på:

Annons

Laddar