Annons

Frökakor – Krispiga fröflarn

Idag blev det test av ett nytt recept på frökakor, just nu så är jag inne på mycket frön eftersom det ger så mycket smak och blir så gott! Jag testade dessa med en glutenfri mjölmix, men det fungerar att byta ut det rakt av med vetemjöl.

Annons

Gör du kakorna med vetemjöl så flyter de ut lite mindre.

frökakor

Jag gjorde dem även lite extra stora så det blev en riktig fröcookie. jag gillar mest att den blev superkripsig!

frökakor

Annons

Frökakor, 15 stycken

100 g smör
0,5 dl vatten
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl eller 2 dl glutenfri mjölmix
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt vattnet.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll smörblandningen. Rör samman till en deg. 4. Använder du den glutenfria mjölmixen, låt blandningen stå 5 minuter så att de får sätta sig.
5. Forma små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper med gott om mellanrum då de flyter ut en del.
6. Baka mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills kakorna har fått fin färg.
7. Kakorna förvaras i en burk på ett torrt ställe, och de går utmärkt att frysa in.

frökakor

Kakorna ovan ligger lite för nära varandra, så ha glesare än så 🙂 De flöt ihop lite, men de blev ju lika goda ändå!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

glutenfri mjölmix

Jag använde Lailas gula mjölmix. Den är naturligt glutenfri så att Emil kan äta den. Vi har även testat pannkakor på den mjölmixen, och de blev verkligen supergoda!

frörutor

Gillar du också frökakor så måste du testa de här frörutorna! De är helt fantastiskt goda och blir lite som en energibar, fast ännu godare! Receptet hittar du här: Frörutor

frökakor

 

Annons
Dela på:

Annons

Laddar