Annons

Fröscones med rågsikt

Ni som följer mig här vet ju att jag älskar nybakade scones till frukost på helgerna! Denna gång testade jag att göra fröscones och de blev verkligen supergoda! Lite mer att tugga på än de scones som man bara gör på vetemjöl.

Annons

Du hänger väl med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!

Annons

Scones med fröer, 4 st.

4 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
0,5 dl solros
0,5 dl pumpafrön
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
+ frön att dekorera med

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda rågsikt, bakpulver, solros och pumpafrön samt salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
4. Tippa ur degen på en plåt med bakplåtspapper. Med lite mjöl på fingrarna trycker du ut den till en cirkel på cirka 30 cm i diameter. Skär brödet i 4 lika stora delar.
5. Tryck på lite extra fröer och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter tills det fått fin färg både över och under brödet.

Annons

Vill du ha fler goda recept på scones så hittar du alla mina recept här: Scones

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar