Annons

Fruktbröd med nötter och fröer

Alla älskar enkla bröd och det här frukt och nötbrödet är verkligen så enkelt att baka! Jag brukar kalla det ”rensa skafferiet-bröd” 🙂 Jag har ofta någon slatt av olika nötter, fröer och bär i olika påsar så kan man variera smaken mycket också!

Annons

Jag använde massor av olika frukter, nötter och bär, men du kan bara använda t.ex russin eller aprikoser om du vill, och bara hasselnötter om du älskar hasselnötter. Jag gillar ju det mesta och det här brödet blir verkligen lyxigt gott när man får olika smaker i varje tugga!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Frukt och nötbröd, 1 bröd

5 dl torkade bär och frukter
5 dl nötter och fröer
2 dl grovt rågmjöl
4 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
5 dl yoghurt, naturell

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper.
2. Grovhacka frukten och nötterna.
3. Blanda frukt och nötter med rågmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt. Blanda ner yoghurten och rör ihop till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen och strö på lite rågsikt.
5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1,5 timme.

Annons

Gillar du enkla bröd av typen filmjölkslimpa så hittar du mitt recept på enkel kavring här: Kavring

Dela på:

6 kommentarer till “Fruktbröd med nötter och fröer”

  1. Anna skriver: 20 november, 2020

    Ser verkligen gott ut!


    1. Fredrik Nylén skriver: 23 november, 2020

      Tack!


  2. Marielle skriver: 29 november, 2020

    Tror du det funkar med lättfil? (Har det över hemma!) 😊


    1. Fredrik Nylén skriver: 30 november, 2020

      Det går alldeles utmärkt.


  3. Ingela skriver: 30 november, 2020

    Funkar det att byta bikarbonat till bakpulver?


    1. Fredrik Nylén skriver: 1 december, 2020

      hej, det går jättebra, dubbla bara mängden. Bikarbonat är dubbelt så starkt än vad bakpulver är.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar