Annons

Fudge a la Rocky Road – Julgodis!

Nu efter några år så har jag äntligen kommit mig för att testa den enkla fudgen! Enbart choklad, lite smör och kondenserad mjölk! Jag ville göra en fudge som inte var så söt, så att man kan äta några bitar utan att få en sockerchock 🙂 Jag kan lova dig att den ör både enkel och grymt GOD!! Perfekt julgodis att ha på gottebordet i jul!

enkel fudge

Det är åt Rocky Road-hållet, men jag skippade att ha i kola och lät chokladen få spela huvudrollen. Grundreceptet hittade jag hos Lindas Bakskola.

fudge kondenserad mjölk

En sats enkel Fudge a la Rocky Road

Ingredienser till 40 bitar
400 g mörk choklad (Jag använde en på 55%)
25 g smör
1 burk kondenserad mjölk
2 dl jordnötter
2-3 dl marshmallows

Gör så här:
1. Lägg bakplåtspapper i en liten ugnsform på ca 25 x 30 cm.
2. Smält choklad och smör över vattenbad.
3. Tillsätt en burk kondenserad mjölk och rör om tills välblandat.
4. Rör ner jordnötterna och fördela smeten i formen. Lägg marshmallows över hela.
5. Låt stelna i kylen i ca 1 timme, skär sedan upp din fudge i fina fyrkanter.

bästa fudgen

Just denna fudge fick grannarna ta del av, som så ofta. Alltså, hoppas att våra grannar i Hofors gillar nybakat… Våra grannar får vara testpiloter rätt ofta! Feedbacken var – Vi gav inget till gästerna, för vi åt upp allt själv 🙂 Det var precis vad jag ville höra!

 

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar