Annons

GastroNord 2016

Idag var jag en sväng på GastroNord,  fackmässan för hotell, restaurang, storkök och fast food. Det är även VinNordic samtidigt, men jag kollade bara på alla härliga köksmaskiner och serveringstillbehör 🙂 Jag var på pressfrukosten och fick lära mig att vi i Sverige behöver rekrytera mellan 40 000 till 50 000 personer enbart inom restaurangbranschen, varje år! Så vill du söka ett säkert kort för jobb i framtiden så är Hotell och Restaurang ett bra val!

Restaurangskolan

En del av mässan var en tillfällig restaurang där kockelever årskus 1-3 serverade och lagade mat.

Annons

Vilket roligt initiativ! Man fick äta en affärslunch och sedan betala vad man tyckte att upplevelsen var värd. Alla pengar som drogs in gick sedan till skolan. Jag fick smaka valda delar av lunchen, och det var SÅ gott!

elever restaurangskolan

När jag gick på gymnasiet så gick jag Hotell och Restaurang, och det öppnar så många vägar! För det första så lärde jag mig att laga mat, men det är så mycket mer än så. Man samarbetar, är kreativ och det är en fantastisk stämning i köket. Ibland lite stressigt, men vilket jobb är inte det? För mig så blev det senare att jag jobbade som servitör, hovmästare och innan jag lämnade branschen så drev jag fyra restaurangenheter på Stockholmsmässan. Det finns så många lika sätt man kan arbeta med mat, så jag kan varmt rekommendera att söka till Hotell och Restaurang!

Alexander Sjögren

Jag kikade lite på när Alexander Sjögren tränade inför Kock-VM 2016. Det är så häftigt att se proffs arbeta!

Lisa och Linn

Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen lagade fräscha rätter och pratade om deras turné TakeOver. De slår ett slag för kockar som är kvinnor och tar över utvalda restauranger under 2016. Det finns många kvinnliga kockar, men det är inte så många inom den högre gastronomin som tar sin välförtjänta plats. Jag säger härligt, och hejar på!

Biljetter till gästspelen säljs av restaurangerna, och i dag släpps biljetterna till första gästspelet på restaurang Ekstedt den 9 maj 2016 mellan klockan 17:00-23:00.

Måndag 9 maj, Restaurang Ekstedt, Stockholm, boka på: [email protected]

Jonas Lagerström

AnnonsJag träffade på Jonas Lagerström som är kökschef på restaurang YOLO och han är även med i Kocklandslaget. Han lagade en massa gott som jag tyvärr inte hann smaka.

Fredrik Karlsson

Träffade även på min kompis Fredrik Karlsson som fixade gott käk åt besökare 🙂

Helt underbar mässa med massor av energi och kreativa människor! Vi är bra duktiga på mat i Sverige alltså! GastroNord/VinNordic pågår mellan 26-29e april.

 

 

Dela på:
Annons

Laddar