Här har vi en riktig klassiker, som är precis lika god nu som då! Gino är perfekt att dra till med som en smaskig efterrätt som alla gillar! Rätten skapades av Pelle Sturén på Kockarnas Krog 1985 och döptes efter kocken Niklas Ericsson som gick under smeknamnet Gino.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Gino, 4 portioner
3 kiwi
3 bananer
250 g jordgubbar
150-200 g vit choklad
Vid servering:
Mynta (valfritt)
Vaniljglass
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader grill.
2. Skala kiwi och banan, skölj och snoppa jordgubbarna. (Är det bara jag som fnissar varje gång man säger det? 🙂 )
3. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
4. Hacka den vita chokladen lite grovt och strö över.
5. Baka mitt i ugnen i 5-10 minuter tills den vita chokladen har fått lite färg utan att brännas.
6. Serveras varm, strö gärna lite färsk mynta över som ger rätten ännu mer god smak och med en stor skopa vaniljglass till!
Vill du ha tips på fler goda efterrätter så hittar du alla mina recept här: Fredriks efterrätter