Glutenfritt bröd är inte det lättaste, men något som är riktigt enkelt är filmjölkslimpa! Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och ha i formen och baka av!
Grov filmjölkslimpa
250 g bovetemjöl
50 g majsmjöl
35 g havregryn
20 g krossat linfrö
1 msk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
0,5 dl ljus sirap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn deg.
4. Fyll formen med degen, strö lite bovetemjöl ovanpå och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
5. Låt brödet svalna 10 minuter i formen, och sedan helt innan du skär upp det.
TIPS: För ett ännu saftigare bröd, använd fjällfil som har en högre fetthalt än vanlig fil.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika