Annons

Glutenfri filmjölkslimpa

Glutenfritt bröd är inte det lättaste, men något som är riktigt enkelt är filmjölkslimpa! Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och ha i formen och baka av!

recept på glutenfritt bröd

Grov filmjölkslimpa

250 g bovetemjöl
50 g majsmjöl
35 g havregryn
20 g krossat linfrö
1 msk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
0,5 dl ljus sirap

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn deg.
4. Fyll formen med degen, strö lite bovetemjöl ovanpå och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
5. Låt brödet svalna 10 minuter i formen, och sedan helt innan du skär upp det.

TIPS: För ett ännu saftigare bröd, använd fjällfil som har en högre fetthalt än vanlig fil.

recept på glutenfritt bröd

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar