Enkelt glutenfritt bröd med durramjöl och majsmjöl. Bara att röra ihop ingredienserna och baka i form! Riktigt gott att rosta också!
Glutenfritt bröd
250 g durramjöl
100 g majsmjöl
1 msk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
0,5 dl honung
Solrosfrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 1,5 liter med bakplåtspapper.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn deg. Låt degen vila 5 minuter i bunken så att alla ingredienser får svälla.
4. Fyll formen med degen, strö över solrosfrön och baka i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
5. Låt brödet svalna 10 minuter i formen, stjälp upp det på galler och låt svalna helt innan du skär upp det.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Vill du testa ett annat glutenfritt bröd så borde du testa mina glutenfria tekakor, så enkla och goda! Receptet hittar du här: Glutenfria tekakor
Lycka till och ha riktigt roligt i köket!