Annons

Grahamsknäcke – tunt knäckebröd

Älskar du krispigt och gott knäckebröd? Då kommer du älska detta! Det här bakas utan både jäst och bakpulver, och man breder ut smeten på bakplåtspapper så att det blir riktigt tunt. Lite brödkryddor och flingsalt på det så har du ett riktigt gott knäckebröd!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Grahamsknäcke, 4 plåtar

2,5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 msk brödkryddor
1 dl mörk sirap
3,5-4 dl liter vatten
+ flingsalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Har du inte varmluft så kan du baka en plåt i taget.
2. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och brödkryddor i en bunke.
3. Tillsätt sirap och lite vatten i taget till en tjock slät smet.
4. Klä en plåt med bakplåtspapper eller siliconmattor. Gärna bakplåtspapper med non-stick så att du lätt får bort brödet från det sedan.
5. Bred ut ett tunt lager lika stort som plåten, för mig räckte smeten till fyra plåtar. Strö över flingsalt eter smak.
6. Baka i ugnen i cirka 60 minuter tills det fått ordentligt med färg. Flytta runt plåtarna några gånger under baktiden då det ofta är ojämn värme när man bakar så mycket.

Gillar du knäckebröd så måste du testa mitt dillknäcke! Recept: Dillknäckebröd

Annons

recept på knäckebröd

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar