Annons

Grov filmjölkslimpa bakad i sockerkaksform

 

Sockerkaksformar behöver ju faktiskt inte bara användas till sockerkaka, så nu blir det bröd i sockerkaksform 🙂 Det blev en grov och god filmjölkslimpa!

10072015-_MG_0970

Brödet går utmärkt att frysa och ta fram några skivor då och då till frukost.

Ingredienser till 2 bröd
6,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl fyrkornskross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 msk mortlad anis
1 msk salt
2 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
1 dl honung

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två sockerkksformar med smör.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
3. Häll degen i två sockerkaksformar på ca 1 1/2 liter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme.
5. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.

10072015-_MG_0979

Just detta bröd fick grannarna ta del av och de tyckte det var otroligt gott! 🙂

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar