Annons

Grytbröd

Har du testat att göra bröd i gryta tidigare? Det är nästan lite magi över hur det här brödet blir! Nästan som bakat i stenugn med en perfekt skorpa och brödet blir även supersaftigt! Jag har gjort grytbröd tidigare och denna gång testade jag en lite snabbare variant!

Recept på enkelt grytbröd

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: 

Annons
Annons

Grytbröd

50 g jäst
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
0,5 dl honung
13 dl vetemjöl special
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Blanda vatten och mjölk och ljumma till 37 grader.
2. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt honung mjöl, smör och salt och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin.
3. Låt jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter.
4. Vänd ner degen på ett mjölat bakbord och knåda till en rund boll. Strö mjöl på en bakduk och lägg degen mitt på och bädda in degen och låt den vila i 30 minuter.
5. Värm ugnen till 250 grader och ställ in en tom gjutjärnsgryta med lock i ca 15 minuter tills den är riktigt varm.
6. Ta ut grytan ur ugnen, strö lite mjöl i botten på den heta grytan och lägg försiktigt ner degen.
7. Lägg på locket och grädda i 25 minuter. Sänk värmen till 225 grader, ta av locket och grädda i ytterligare 15 minuter. Vänd ut brödet och låt svalna på galler.

recept på grytbröd

Vill du testa ett grytbröd med morötter och ingefära så hittar du receptet på det här: Grytbröd med morötter och ingefära

grytbröd med morötter

 

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar