Annons

Gubbröra

Gubbröra på knäckebröd är bara så gott! Perfekt till smörgåsbordet! Röra med mycket ägg, ansjovis och potatis. Jag tycker det passar utmärkt som en förrätt också på små knäckebrödsbitar.

recept på gubbröra

 

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

recept på gubbröra

Gubbröra, 4 portioner

4 kalla hårdkokta ägg
2 kokta potatisar
125 g ansjovisfiléer
2 msk gräslök
2 msk dill
1 liten rödlök
0,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Skala och hacka äggen grovt. Tärna potatisen i centimeterstora tärningar.
2. Låt vätskan rinna av ansjovisfiléerna.  Finhacka gräslök, dill och rödlök.
3. Blanda crème fraiche och majonnäs. Tillsätt alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Gillar du gubbröra så gillar du säkerligen Nubbesallad! Väldigt likt fast med matjesill och mer potatis än ägg. Receptet hittar du här: Nubbesallad

recept på nubbesallad

Dela på:

Annons

Laddar