Annons

Hallonkaka, seg och smakrik!

Häromdagen fick jag massor av hallon av en snäll Hoforsbo, så nu har jag frysen full och kan baka massor av gott! Det första jag gjorde var att baka den här hallonkakan, så enkel och SÅ god!

hallonkaka

Det är verkligen skillnad på hallon och hallon, de man köper i affären kan vara rätt syrlig, men de här var så söta och verkligen supergoda! Jag serverade den med lite vaniljsås, precis så som det ska vara!

Hallonkaka

Ingredienser till en Hallonkaka, ca 8 bitar

150 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl hallon

+ Florsocker till garnering
+ Vaniljsås till servering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 22 cm i diameter.
2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.
4. Fördela hallonen på smeten.
5. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den.
7. Pudra kakan med florsocker innan servering.

hallonkaka

Det doftade otroligt gott när jag tog ut kakan från ugnen! Vanilj, smör och hallon… mmmm

Vill du testa fler av mina mjuka kakor så hittar du massor här: Fredriks mjuka kakor

Vill du ha ett tips på ett annat bakverk med hallon så kan jag rekomendera denna: Rulltårtetårta! 

Rulltårtetårta

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

hallonkaka

 

Det bästa med dagen var att jag fick besök och hela kakan gick åt! Jag bakade även en helt annan sak som blev riktigt häftig! Men det får ni se lite senare i veckan!

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar