Annons

Hasselnötskakor – Gyllenbruna gobitar till fikat!

Hasselnötskakor är en sådan där kaka som jag aldrig kan hålla fingrarna i styr på 🙂 De är så gott med den smaken som blir när man bakar dem gyllene i ugnen. Ett självklart val när jag dukar upp till sju sorters kakor!

Hasselnötskakor

Ingredienser ca 30 styck
200 g hasselnötter
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 ägg

Garnering:
30 st hela hasselnötter

Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp äggen lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna.
3. Klicka eller spritsa ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper och tryck ner en hel hasselnöt i mitten av varje kaka.
4. Grädda i ugnen i ungefär 8-10 minuter och kakorna har fått en fin färg

sju sorters kakor

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar