Annons

Havtornsgrottor – När du vill bort från hallonträsket!

Birgitta Rasmusson, kakornas drottning och min idol brukar ofta säga i programmet Hela Sverige Bakar: Bara dom inte fastnar i hallonträsket! Det var det jag tänkte på när jag gjorde dessa havtornsgrottor 🙂

Receptet är på hallongrottor, men jag använde havtornsmarmelad istället för hallonsylt.

IMG_6916

Om du ändå vill göra hallongrottor och vara i hallonträsket så är det bara att byta ut mot det 🙂
Jag använder ofta vaniljpulver istället för vaniljsocker, de blir lite brunare, men det gör inget när de blir godare!

IMG_6919

Ingredienser ca 30 st.
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
225 g rumsvarmt smör

Fyllning
1 dl Havtornsmarmelad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljpulver i en skål
3. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg
4. Forma degen till  bollar. Lägg bollarna i formar på en plåt.
5. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

IMG_6837

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar