Annons

Havtornsjuice, en vitaminbomb!!

Idag till frukost så använde jag juicecentrifugen för att göra lite havtornsjuice. Havtorn är mycket syrligt så jag hade även i äpple och apelsin, och det blev såååå gott!!!

IMG_6500

Jag har läst på lite om havtorn, och på sund.nu kan man läsa detta om havtornen:

Det som är unikt med havtorn är att de innehåller omegafetter.

Annons

Havtorn är troligen det enda bäret som innehåller fettsyrorna omega 3, 6, 7 och 9. Havtornbär är tillsammans med macadamianötter ensamma om att innehålla omega 7 i naturlig form. Omega 7 är viktig för en väl fungerande kropp och särskilt för cellmembran och tarmar.

Utöver de nyttiga fettsyrorna innehåller havtorn mängder med antioxidanter och vitaminer som A, C, E, K och B-vitaminer, även B12 och folsyra. Antioxidanterna består bland annat av karotenoider, flavonoider, fenoler, fytosteroler och polyfenoler.

Utöver detta så finns det flera studier om att det är bra för hjärtat och magen också. Tänka sig, att något som är så otroligt gott också är bra för kroppen!IMG_6479

Jag fick tipset att frysa hela grenarna från havtornsbusken eftersom bären sitter ganska hårt. Det var hur enkelt som helst att plocka sedan! Ett tips från mig: Rensa bort löven innan du fryser, det blev löv överallt 🙂

Ingredienser till juicen
2 äpplen
2 apelseiner
2 dl upptinade havtornsbär

Börja med ett äpple, sedan apelsiner och upptinade hatvornsbär, avsluta med ett äpple. Fick det tipset att göra all juice med äpple först och sist för att de ”smörjer” centrifugen och du får mer juice av de andra frukterna.

IMG_6493

Jag tycker verkligen att bären är goda som de är också, kan lätt sitta och äta bären som syrligt godis 🙂

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar