Annons

Hela Sverige Bakar, ettårsdag sedan finalen!

Idag, för precis ett år sedan så stod vi och och väntade på beskedet om vem som skulle vinna Hela Sverige Bakar. Vi hade bakat HELA dagen, försökt oss på en Krokan, och samtidigt ivrig att träffa våra nära och kära.

Annons
Annons

Tre veckors intensivt bakande led mot sitt slut!

IMAG1575
Här är finalfatet jag gjorde då, uppgiften var att göra fem stycken små bakverk som skulle representera Sverige i utseende och smak, men passa till utländska gäster,


Här har jag samlat alla recepten, det är bara att klicka på länken så kommer du till hela receptet!

Baklava med fläder
Baklava


Körsbärspaj med marängtäcke
Körsbärpaj


Petit Choux med äppelkompott
Petitchoux


Blåbärsmuffins med citrontopp
Blåbärsmuffins


Lingonmacarons
Lingonmacaron


IMG_9405
Sista bedömningen, jag kommer inte ihåg en endaste grej ifrån den… Hjärnan var så fullsmockad av intryck och hjärtat fyllt med längtan att bara springa ut och krama all släkt och vänner som var där. Vad Johan och Birgitta sa hörde jag inte, tänkte bara: Gråt inte, Gråt inte!


1452093_398784716921401_1655026952_n
Till slut fick vi äntligen gå ut! Jag sprang fram till Mormor och Morfars bord för att ge dem kakorna, men tydligen så missade jag lite instruktioner eftersom jag inte lyssnade, men det blev ju bara roligt (Som ni ser på bilden 🙂


VMan-P2486497_BC
Här står vi: Caroline, Ina och jag. Svårt att beskriva den känslan, nervositet blandat med stolthet att tagit sig till final och verkligen fullföljt en hel tävling.


IMG_9465 (1)
Till slut kom det äntligen, beslutet, Carro vann!! Helt underbar människa med mycket hjärta och kärlek. Kika in på hennes blogg här: Älska att baka 


IMG_9592
Kramkalas med Tilde och mellan oss! Jag var verkligen inte ledsen att komma tvåa, jag var stolt! Jag har fått göra så mycket roligt under detta år ändå, och det roliga bara  fortsätter!


IMAG0040_ZOESHOT016_1
Såhär såg vi ut första dagen vi var där, man kunde skära genom nervositeten med kniv, blandat med fnitter och förväntan över vad som skulle hända de närmsta veckorna!


IMG_9652
Liiite mer avslappnade och här, men detta senaste gången vi såga allihop, det är svårt att få ihop 12 personers scheman 🙂 Men var och en är underbara människor!!! Kram på er!


 

 

 

Annons
Dela på:
Annons

Laddar