Annons

Hemgjord Anthon Berg

Det är lite svårt vad jag ska kalla dessa, hemgjorda masipanstänger doppade i choklad. Jag hade de stänger man köper från Anthon Berg i åtanke, jag tycker att de är så goda! Men jag ville att det skulle smaka mycket mandel så jag rostade mandlarna innan och de blev sååå goda!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Hemgjord Anthon Berg, 20 st

100 g sötmandel
100 g florsocker
1-2 msk äggvita
150 g mörk choklad
50 g vit choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln i cirka 10 minuter, rör då och då.
2. Lägg mandeln i en mixer och mixa tills den börjar gå ihop. Tillsätt florsocker och äggvita och mixa tills den blir en fast mandelmassa. Ställ i kylen så att den stelnar.
4. Forma 20 stycken stänger och doppa i smält choklad. Låt stelna och dekorera sedan med vit choklad.

Annons

Vill du ha mer tips på julgodis så har jag samlat massor av recept här: Julgodis

Dela på:

2 kommentarer till “Hemgjord Anthon Berg”

  1. Mia skriver: 2 december, 2020

    Hej!
    Använde du skållad sötmandel?
    Mvh/ Mia


    1. Fredrik Nylén skriver: 2 december, 2020

      Hej! Nej hel med skal och allt, jag tycker det smakar mer. Men det går bra att använda skållad också.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar