Annons

Hemgjord grötblanding

Jag äter ofta gröt till frukost och ibland vill man ju ha lite variation! Jag köper ofta olika grötblandingar och de är rätt dyra, så jag kom på tanken att jag kan ju faktiskt göra en själv 🙂 Sagt och gjort gjorde jag en egen blandning med olika fröer och tranbär och det blev sååå gott! Det bästa är att du kan ha i exakt det du gillar, du kan variera med andra nötter och torkade bär.

Annons

Jag använde havregryn och rågflingor, men där kan du också variera. Bara ha havregryn, bara råg, eller varför inte dinkelflingor. Vill du lyxa till den lite kan du blanda ner lite mald kardemumma eller kanel.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Hemgjord grötblandning, ca 16 portioner

5 dl havregryn
4 dl rågflingor
2 dl torkade tranbär
2 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
0,5 dl hela linfrön

Gör så här:
1. Blanda allt i en bunke så att det blir välblandat, häll upp i en burk med lock.

Jag är lite kinkig när det kommer till gröt och vill inte att den ska vara helt sönderkokt. Så jag brukar koka upp vattnet först med en gnutta salt, sen ha i grötblandningen så att det finns kvar lite att tugga på i alla fall 🙂

Koka gröt, 1 portion
1,5 vatten
1/2 krm salt
1 dl grötblandning

Gör så här:
1. Koka upp vatten och salt. Tillsätt grötblanding och låt koka 2-3 minuter.
2. Servera med mjölk.

Annons

Vill du ha massor av tips på gott till frukost så hittar du massor av recept här: FRUKOST

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar