Annons
Annons

Hemgjord mandelmjölk

Det här är något jag har velat testa länge – Hemgjord mandelmjölk! På riktigt, har du någonsin köpt mandelmjölk och testat så smakar det som natt och dag! Den här smakar mandel och blev krämig och sååå god! Jag brukar använda mandelmjölk när jag gör smoothies. Jag hittade ett recept på mandelmjölk på en amerikansk blogg som heter Kitchn, men jag modifierade det lite 🙂

Hemgjord mandelmjölk

I hennes recept skulle man ha 5 dl vatten, men jag hade 7 dl, och nästa gång kommer jag ha en liter vatten. 7 dl får du en riktigt krämig mandelmjölk i stil med kaffegrädde, 1 liter så är det mer som mandelmjölk brukar vara. Kitchn tipsade även om att söta den lite med lönnsirap som säkert är gott, men jag tyckte den var god precis som den var!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Godaste mandelmjölken

Mandelmjölk 0,7-1 liter

200 g sötmandel, gärna ekologisk
7-10 dl vatten

Gör så här:
1. Lägg mandeln i blöt över natten.
2. Häll bort vattnet och skölj mandlarna.
3. Blanda mandel och vatten i en mixerkanna. Mixa 2-3 minuter tills mandeln är riktigt sönderkrossad och du har en vit vätska.
4. Sila i en finmaskig sil eller i en saftmaja går också bra. Sen är det bara att dricka och njuta! Mandelmjölken förvaras i kylen upp till en vecka.

TIPS: Det som blir kvar när du silat bort vätskan kan du använda i smoothies eller torka i ugnen och blanda med i müsli eller granola.

så gör du egen mandelmjölk

Det var verkligen superlätt att göra, men om man är ute efter att spara några kronor så blir ju detta sättet inte billigare tyvärr, nötter är dyrt! Men det är totalt värt det då smaken var som natt och dag!

Annons
Annons

Gillar du detta så måste du även testa min hemgjorda havremjölk: Havremjölk

Annonshemgjord mandelmjölkDela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/paleovafflor/