Annons

Hemgjorda Digestivekex med Dinkel

Det är alltid roligt att testa att göra sådana saker som man brukar köpa på affären! Idag så blev det test att göra egna digistivekex, och det var ju verkligen plättlätt! Dessa ska jag använda till en dessert när det beger sig 🙂 Mer om det till helgen!

Hemgjorda digistivekex

Ingredienser 20 kex: 
2 dl Havregryn
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk Salt
1 msk honung
75g Smör
2 msk vatten

Gör så här:
1. Mixa havregryna fint till ett mjöl. Blanda i resten av de torra ingredienserna.
2. Tärna ner smöret. Mixa till en smulig massa.
3. Tillsätt vattnet efter hand och rör ihop tills du får en smidig deg nog för att kunna kavla ut.
4. Kavla ut till ett par mm tjock platta och stansa ut små rundlar. Lägg på plåt och nagga.
5. Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 15 minuter och kakorna har fått en gyllenbrun färg.

06042015-_MG_6874

Degen var riktigt lättkavlad och jag kavlade den mellan två bakplåtspapper, men det behövdes knappt, för den fastnade inte någonstans:)

06042015-_MG_6882

 

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar